Prajitura cu branza, nuca si dulceata de afine

Printeaza

Prajitura cu branza, nuca si dulceata de afine din: biscuiţi digestivi, zahăr, unt, scorţişoară, miez de nucă, brânză de vaci, ouă, smântână dulce, gelatină, dulceaţă afine.

Prajitura_cu_branza_nuca_si_dulceata_de_afine

Ingrediente pentru blat:

  • 300 g biscuiţi digestivi
  • 50 g  zahăr
  • 100 g unt
  • 1 linguriţă scorţişoară
  • 50 g miez de nucă

Ingrediente pentru umplutură:

  • 450 g brânză de vaci
  • 150 g zahăr
  • 3 ouă
  • 200 ml smântână dulce
  • 1 plic gelatină
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri dulceaţă afine

Mod de preparare:

Sfărâmi biscuiţii. Adaugi untul topit, zahărul, scorţisoara, nuca măcinată şi amesteci să se omogenizeze. Pui compoziţia într-o formă ro­tundă sau de tartă unsă. Presezi bine amestecul de biscuiţi de fundul formei. Acoperi cu o folie de plastic şi laşi la rece.

Baţi ouăle cu zahărul şi le pui pe baie de aburi. Laşi până se îngroaşă, amestecând con­tinuu, după care laşi să se racească. Pui gelatina la fimuiat în apă rece circa 30 de minute, apoi o topeşti pe baie de aburi, fără să dea în clocot. Lasi să se răcorească.

Baţi brânza cu mixeriul până devine pufoasă, adaugi treptat gelatina, crema de ouă, sarea, smântână şi mixezi până când crema e spumoasă. Torni cre­ma de brânză peste blatul de biscuiţi, dai la rece până se întăreşte, după care întinzi un strat subţire de dulceaţă. Laşi din nou la rece două ore.

Prajitura cu branza, nuca si dulceata de afine

Prajitura_cu_branza_nuca_si_dulceata_de_afine

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.