Prajitura cu branza, nuca si dulceata de afine
PrinteazaPrajitura cu branza, nuca si dulceata de afine din: biscuiţi digestivi, zahăr, unt, scorţişoară, miez de nucă, brânză de vaci, ouă, smântână dulce, gelatină, dulceaţă afine.
Ingrediente pentru blat:
- 300 g biscuiţi digestivi
- 50 g zahăr
- 100 g unt
- 1 linguriţă scorţişoară
- 50 g miez de nucă
Ingrediente pentru umplutură:
- 450 g brânză de vaci
- 150 g zahăr
- 3 ouă
- 200 ml smântână dulce
- 1 plic gelatină
- 1 praf de sare
- 3 linguri dulceaţă afine
Mod de preparare:
Sfărâmi biscuiţii. Adaugi untul topit, zahărul, scorţisoara, nuca măcinată şi amesteci să se omogenizeze. Pui compoziţia într-o formă rotundă sau de tartă unsă. Presezi bine amestecul de biscuiţi de fundul formei. Acoperi cu o folie de plastic şi laşi la rece.
Baţi ouăle cu zahărul şi le pui pe baie de aburi. Laşi până se îngroaşă, amestecând continuu, după care laşi să se racească. Pui gelatina la fimuiat în apă rece circa 30 de minute, apoi o topeşti pe baie de aburi, fără să dea în clocot. Lasi să se răcorească.
Baţi brânza cu mixeriul până devine pufoasă, adaugi treptat gelatina, crema de ouă, sarea, smântână şi mixezi până când crema e spumoasă. Torni crema de brânză peste blatul de biscuiţi, dai la rece până se întăreşte, după care întinzi un strat subţire de dulceaţă. Laşi din nou la rece două ore.
Prajitura cu branza, nuca si dulceata de afine
Pofta buna!