Prajitura cu branza si ananas

Printeaza

Prajitura cu branza si ananas din: faina, unt, zahar, oua, branza, stafide, portocala, ananas.

Ingrediente:Prajitura cu branza si ananas

  • 250 g făină
  • 100 g unt
  • un ou
  • un praf sare
  • o lingură zahăr
  • 4 linguri apă rece

Pentru umplutură:

  • 250 g brânză de vaci sau ricotta
  • 3 ouă
  • 50 g stafide
  • 50 g zahăr
  • un praf sare
  • o lingură cu vârf făină
  • 2 linguri coajă de portocale rasă sau confiată
  • o conservă mare rondele de ananas în sirop

 

Mod de preparare:

Se frământă într-un vas ingredientele pentru aluat, apoi se dă coca la rece până la prepararea umpluturii.

Se mărunţeşte brânza cu furculiţa, se
adaugă 2 gălbenuşuri şi un ou întreg şi se amestecă. Se adaugă făina amestecând, zahărul, stafidele şi coaja de portocale.

Se bat albuşurile spumă cu un praf de sare şi se adaugă în umplutură.

Se întinde aluatul cu sucitorii şi se pune în tava de tartă. Se toarnă umplutura peste aluat în formă. Se aşază rondele de ananas bine scurse şi se coace 35 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.