Prajitura cu branza si ananas
PrinteazaPrajitura cu branza si ananas din: faina, unt, zahar, oua, branza, stafide, portocala, ananas.
- 250 g făină
- 100 g unt
- un ou
- un praf sare
- o lingură zahăr
- 4 linguri apă rece
Pentru umplutură:
- 250 g brânză de vaci sau ricotta
- 3 ouă
- 50 g stafide
- 50 g zahăr
- un praf sare
- o lingură cu vârf făină
- 2 linguri coajă de portocale rasă sau confiată
- o conservă mare rondele de ananas în sirop
Mod de preparare:
Se frământă într-un vas ingredientele pentru aluat, apoi se dă coca la rece până la prepararea umpluturii.
Se mărunţeşte brânza cu furculiţa, se
adaugă 2 gălbenuşuri şi un ou întreg şi se amestecă. Se adaugă făina amestecând, zahărul, stafidele şi coaja de portocale.
Se bat albuşurile spumă cu un praf de sare şi se adaugă în umplutură.
Se întinde aluatul cu sucitorii şi se pune în tava de tartă. Se toarnă umplutura peste aluat în formă. Se aşază rondele de ananas bine scurse şi se coace 35 de minute.
Pofta buna!