Prajitura cu branza si banane
PrinteazaPrajitura cu branza si banane din: unt, biscuiti, banane, branza, oua, lamaie, zahar, mascarpone, scortisoara.
Pentru blat:
- 150 g biscuiţi
- 50 g unt
Pentru crema de interior:
- 2 banane mari sau 3 mici, foarte bine coapte
- 300 g brânză de vaci
- 3 ouă
- 100 g zahâr
- 1/2 linguriţă scorţişoară
- 100 g mascarpone
- o lămâie verde
Pentru servit:
- o banana
- sirop caramel
Mod de preparare:
Pentru blat, se topeşte untul şi se amestecă cu biscuiţii fărâmiţaţi. Se pune aluatul într-o formă de copt cu pereţi detaşabili.
Pentru umplutură, bananele, brânza de vaci $i brânza mascarpone,se amestecă 30 de secunde cu mixerul, se adaugă zahărul, piureul de banane, ouăle, unul câte unul, coaja de lămâie şi 3 linguri de suc de lămâie, scorţisoara.
Se toarnă amestecul cu brânză peste aluat $i se lasă la cuptor pentru o oră.
Se lasă apoi în cuptor cu focul stins si uşa închisă pentru o oră. Se scoate, se mai ţine o oră la temperatura camerei si apoi se lasă la rece pentru 12 ore.
Se serveşte, după gust, cu sirop caramel si felioare de banane.
Pofta buna!