Prajitura cu branza si caise fara aluat

Printeaza

Prajitura cu branza si caise fara aluat

 Prajitura cu branza si caise fara aluat din: branza de vaci, caise, oua, zahar, zahar vanilat, budinca de vanillie, faina, lamaie, zahar pudra, sare.

 

Ingrediente:

  • 500 g brânză moale de vaci
  • 300 g caise
  • 4 ouă
  • 125 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 plic praf de budincă de vanilie
  • 1 lingură făină
  • 1 lămâie
  • 1 lingură zahăr pudră
  • sare

 

Mod de preparare:

Speli caisele, le pui în apă clocotită pentru câteva minute, apoi le scoţi şi le cureţi de coajă. Le tai în jumătate şi le cureţi de sâmburi. Amesteci ouăle cu zahărul, zahărul vanilat şi un praf de sare.

Adaugi brânza, răzătura de lămâie, 3 linguri zeamă de lămâie şi praful de budincă şi omogenizezi compoziţia. întinzi jumătate din compoziţie într-o tavă unsă cu unt şi presărată cu griş. Presari făină peste jumătăţile de caise, le amesteci şi le aşezi în tavă cu tăietura în jos.

Aşezi şi brânza rămasă şi dai totul la cuptor pentru 1 oră, la foc mic. După ce s-a copt, laşi prăjitura să se răcească, apoi o tai bucăţi şi o pudrezi cu zahăr.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Buna prajitura cu branza.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.