Prăjitură cu branză si ciocolată
PrinteazaPrăjitură cu branză si ciocolată
- 500 g brânză de vaci
- 3 ouă
- 5 linguri de făină
- 90 g zahăr pudră
- 60 g zahăr tos
- 3 linguri de cacao
- 50 g ciocolată rasă
- 25 g unt
- 6 foi de gelatină
- zeama de la o lămâie
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 1 praf de copt
- esenţă de rom
- frişca
Mod de preparare
Amestecă brânza cu zahărul pudră, zahărul vanilat, esenţa de rom şi zeama de lămâie. Dizolvă gelatina în apă rece şi adaug-o treptat la brânză, amestecând continuu pentru omogenizare, apoi lasă 1 oră la rece.
Intre timp, bate ouăle cu zahărul tos, încorporează făina, adaugă praful de copt stins şi ciocolata rasă. Pune 2/3 din aluat într-o tavă rotundă unsă şi tapetară cu făină şi coace ca cuptor încins 10-13 minute.
Apoi coace şi restul de aluat 8-10 minute. In timp ce se răcoresc hiaturile, incorporează în crema de brânză 250 de frişca Aşază blatul gros pe un platou rotund, adaugă crema de brânză şi acoperă cu blatul subţire.
Topeşte uşor untul cu ciocolata rasă, toarnă glazura peste prăjitură şi adaugă deasupra frişca.
Pofta buna!
Va prezint o reteta de negresa cu branza de vaci.
Ingrediente:
5 oua
5 linguri zahar
7 linguri faina
1 lingura cacao
3 lingura cafea
1 lingurita rom
300 gr branza
100 gr Stafide
2 oua
3 linguri zahar pudra
coaja de limeta
praf de copt
Mod de preparare:
Branza o sfarmitam cu ajutorul unei furculite si adaugam in ea stafidele si 3 linguri de zahar pudra si o lingurita esenta rom. Stafidele nu le punem in rom in prealabil , ele se vor hidrata cu zerul lasat de branza.
Intr-un bol inalt punem ouale impreuna cu 5 linguri zahar si un praf de sare si le batem pana se spumeaza si isi schimba culoarea. Adaugam cafeaua, cacao, faina amestecata cu praful de copt si omogenizam. In tava de 25×30 turnam compozitia si deasupra cu o lingura impartim branza.
Dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 20-30 minute. Dupa ce o scoatem din cuptor razuim ciocolata.