Prăjitură cu brânză şi dovleac

Printeaza

Prăjitură cu brânză şi dovleac din: chifle graham, zahar, ulei, pesmet, unt, lapte, branza de vaci, oua, dovleac, zahar, scortisoara, cuisoare, nucsoara si ghimbir.

Ingrediente:Prajitura_cu_brânza_si_dovleac

blat:

  • 8 chifle graham sau 500 g biscuiti ovaz fara crema
  • 50 g zahar
  • 50 ml ulei
  • 100 g pesmet
  • 100 g unt
  • 2-3 linguri lapte

umplutura:

  • 400 g branza proaspata de vaci
  • 2 oua
  • 500 g dovleac
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 3 cuisoare sfaramate
  • 1 lingurita nucsoara rasa
  • 1 lingurita ghimbir ras

 

Mod de preparare:

Sfărâmaţi chiflele sau biscuiţii şi amestecaţi-i cu celelalte ingrediente până când obţineţi un amestec omogen. întindeţi apoi o foaie într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu pesmet. Peste această foaie puneţi umplutura care se prepară astfel: tăiaţi dovleacul în cubuleţe şi puneţi-le la fiert, timp de 5 minute, cu apă cât să le acopere.

După ce s-au înmuiat puţin, strecuraţi-le şi amestecaţi-le cu brânza, ouăle şi cu celelalte ingrediente. Turnaţi umplutura peste foaia din tavă, întindeţi-o uniform cu un cuţit şi puneţi tava la cuptor, la foc potrivit. Când prăjitura este coaptă, scoateţi tava din cuptor şi tăiaţi prăjitura cât este caldă. Se poate presăra cu zahăr praf.

Prăjitură cu brânză şi dovleac

Prajitura_cu_brânza_si_dovleac

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.