Prăjitură cu brânză şi dovleac
PrinteazaPrăjitură cu brânză şi dovleac din: chifle graham, zahar, ulei, pesmet, unt, lapte, branza de vaci, oua, dovleac, zahar, scortisoara, cuisoare, nucsoara si ghimbir.
blat:
- 8 chifle graham sau 500 g biscuiti ovaz fara crema
- 50 g zahar
- 50 ml ulei
- 100 g pesmet
- 100 g unt
- 2-3 linguri lapte
umplutura:
- 400 g branza proaspata de vaci
- 2 oua
- 500 g dovleac
- 100 g zahar
- 1 lingurita scortisoara
- 3 cuisoare sfaramate
- 1 lingurita nucsoara rasa
- 1 lingurita ghimbir ras
Mod de preparare:
Sfărâmaţi chiflele sau biscuiţii şi amestecaţi-i cu celelalte ingrediente până când obţineţi un amestec omogen. întindeţi apoi o foaie într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu pesmet. Peste această foaie puneţi umplutura care se prepară astfel: tăiaţi dovleacul în cubuleţe şi puneţi-le la fiert, timp de 5 minute, cu apă cât să le acopere.
După ce s-au înmuiat puţin, strecuraţi-le şi amestecaţi-le cu brânza, ouăle şi cu celelalte ingrediente. Turnaţi umplutura peste foaia din tavă, întindeţi-o uniform cu un cuţit şi puneţi tava la cuptor, la foc potrivit. Când prăjitura este coaptă, scoateţi tava din cuptor şi tăiaţi prăjitura cât este caldă. Se poate presăra cu zahăr praf.
Prăjitură cu brânză şi dovleac
Pofta buna!