Prajitura cu branza si dulceata de cirese
PrinteazaPrajitura cu branza si dulceata de cirese din: oua, zahar, faina, praf de copt, cacao, unt, branza de vaci, zahăr vanilat, zahăr pudră, frişcă lichidă, foi gelatină, dulceaţă de cireşe, amidon, ciocolată.
Ingrediente:
- 4 ouă
- 130 g zahăr
- 100 g făină
- 1 plic praf de copt
- 1 lingură cacao
- unt pentru uns tava
Pentru umplutură:
- 600 g brânză de vaci
- 3 plicuri zahăr vanilat
- 1 gălbenuş
- 100 g zahăr pudră
- 250 ml frişcă lichidă
- 6 foi gelatină
- 1 borcan mic cu dulceaţă de cireşe
- 1 lingură amidon alimentar
- 1 tabletă de ciocolată, pentru ornat.
Mod de preparare:
Mixezi gălbenuşurile cu 100 g zahăr, până devin cremoase, apoi adaugi albuşurile bătute spumă şi făina amestecată cu praful de copt şi cacaua.
Torni compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi dai la cuptorul încins, în jur de 12-13 minute. Blatul copt îl presari cu restul de zahăr.
Indepărtezi hârtia de copt şi îl tai în două foi, dar să nu fie egale. Tapetezi o formă de cozonac cu folie alimentafă şi pui partea mai mare, iar partea mai mică o păstrezi pentru un capac.
Gelatina o hidratezi în apă. Brânza de vaci o mixezi cu zahărul, apoi adaugi gălbenuşul şi gelatina hidratată. Amesteci compoziţia la bain-marie, până vei obţine o cremă omogenă.
O laşi să se răcească, apoi adaugi zahărul vanilat şi jumătate din frişca bătută. Torni crema peste blatul din tavă şi dai la rece.
Amidonul îl adaugi în siropul din dulceaţă şi le pui la foc mic, amestecând continuu, să nu se prindă, până se îngroaşă. Adaugi cireşele peste crema de brânză, iar deasupra torni siropul îngroşat.
Acoperi cu celălalt blat, pe care îl apeşi puţin. Dai prăjitura la rece, în jur de 3 ore, apoi răstorni prăjitura pe un platou şi o ornezi cu frişca rămasă şi cu ciocolată rasă sau tăiată sub formă de aşchii.
Pofta buna!