Prăjitură cu branză şi frişca
PrinteazaPrăjitură cu branză şi frişca
- 4-6 ouă
- 100-150 g zahăr
- 100-150 g făină
- 1 lingură unt topit sau smântână pentru uns tava.
Pentru cremă ai nevoie de:
- 1 pachet brânză de vaci (250 g)
- 3-4 linguri zahăr pudră
- 1 l frişca
- 50 g stafide
- 1 pliculeţ zahăr vanilat
- coajă de portocală proaspătă sau de la borcan, păstrată cu zahăr
Cum procedezi pentru blat:
Baţi albuşurile spumă, apoi le amesteci cu zahărul şi baţi în continuare până ce spuma se întăreşte ca pentru bezele. Adaugi gălbenuşurile (dar opreşti unul pe care îl vei folosi la cremă). După aceea adaugi făina amestecând mereu până la omogenizare.
Pregăteşti forma de copt (tava de la aragaz), o ungi cu unt şi o presari cu făină. Dai la cuptor la foc potrivit pentru o oră. După ce s-a copt, desprinzi blatul pe margini, îl aşezi pe un suport drept şi pui crema deasupra.
Cum procedezi pentru cremă:
Freci brânza cu gălbenuşul amesteci stafidele, aromele şi frişca bătută. Pui amestecul peste blat şi dai la rece pentru 1-2 ore. La masă o aduci ornată cu frişca, stafide sau chiar coajă de portocală de la borcan.
Prăjitură cu brânză şi frişca
Poftă bună!
Vreau si eu din prajitura asta.