Prajitura cu branza si gem de caise
PrinteazaPrajitura cu branza si gem de caise din: oua, zahar, faina, ulei, vanilie, branza, smantana, gem, caise.
Blatul:
- 8 ouă
- 8 linguri zahăr
- 8 linguri făină
- 4 linguri ulei
- sare
- esenţă de vanilie
Cremă:
- 350 g brânză proaspătă de vaci
- 100 g zahăr pudră cu aromă de vanilie
- 200 ml smântână
- 250 ml nectar de caise
- 2 pliculeţe de gelatină
- caise din compot
Decor:
- 1 borcan compot de caise
- 1 borcănel gem de caise,
- 1 mână sâmburi dulci de caise, prăjiţi şi pisaţi
Mod de preparare:
Se prepară 2 blaturi, fiecare din 4 albuşuri bătute cu un praf de sare şi 4 linguri zahăr; se încorporează 4 gălbenuşuri frecate cu 2 linguri ulei şi esenţă, iar la sfârşit 4 linguri făină.
Se toarnă în tăvi cu hârtie de copt şi se coc 20 minute, la foc potrivit.
Se desprinde blatul cald de pe hârtie. Se aşază primul blat în tavă, se stropeşte cu 1/2 din zeama de compot, se toarnă crema din brânza frecată puţin cu zahărul şi smântână, se adaugă nectarul şi gelatina hidratată puţin în 100 ml apă rece şi apoi topită la bain-marie.
Se presară feliuţe de caise, apoi se aşază al doilea blat, se stropeşte cu compot, se unge cu gem, apoi se presară miejii de caise.
Se dă prăjitura la rece cel puţin 2 ore înainte de a o tăia.
Pofta buna!