Prajitura cu branza si ghimbir
PrinteazaPrajitura cu branza si ghimbir din: crema de branza, smantana, portocala, gem de merisoare, biscuiti cu ghimbir, unt.
- 50g cremă de brânză
- 75ml de smântână pentru frişcă
- coaja rasă de la 1/2 de portocală
- 4 linguri gem de merişoare, zdrobite, plus extra, pentru servit
- 8 biscuiţi cu ghimbir, plus încă 1, pentru servit
- un cub de unt, topit
Mod de preparare:
Intr-un bol, bate crema de brânză cu smântână şi coaja de portocală, până când se îngroaşă şi îşi menţine forma. Fii atent să nu baţi compoziţia mai mult decât este cazul, pentru că va deveni apoasă. Adaugă gemul de merişoare şi amestecă pentru a obţine un efect marmorat.
Amestecă biscuiţii zdrobiţi cu untul şi împarte-i în 2 pahare. Adaugă amestecul cu merişoare şi refrigerează desertul până când ai nevoie de el cel puţin 30 de minute. Aceşti paşi pot fi făcuţi cu o zi înainte.
Pentru a servi, amestecă puţin gem cu 1 linguriţă de apă şi toarnă-l peste cheesecakes. Fărâmiţează deasupra biscuitul rămas şi serveşte.
Pofta buna!