Prăjitură cu branză şi mure

Printeaza

O reteta delicioasa de prajitura cu: biscuiti, unt, branza de casa, oua, unt, zahar, zahar vanilat, smantana, lime, mure, ulei.

Ingrediente:Prăjitură cu branză şi mure

  • 200 g biscuiţi cu unt
  • 3 linguri de unt topit
  • 1 kg brânzică de casă
  • 3 ouă
  • 80 g unt
  • 330 g zahăr
  • 1 zahăr vanilat (20 g)
  • 100 ml smântână light
  • 100 g smântână groasă
  • zeama şi coaja rasă de la 2 lime
  • câteva mure proaspete
  • ulei
  • zahăr pentru forma de copt

Mod de preparare:

Se unge o formă de copt rotundă cu ulei şi se pre­sară zahăr pudră. Se toacă mărunt biscuiţii, se ames­tecă bine cu unt şi se întinde această compoziţie pe fundul şi părţile laterale ale formei de copt.

Se amestecă brânzica de casă cu ouăle, cu untul topit, cu zahărul şi zahărul vanilat. Treptat, se adaugă cele două tipuri de smântână şi se amestecă până când se îngroaşă.

Se asezonează cu sucul şi coaja rasă de lime şi se toarnă compoziţia în tigaie. Se coace la 90° C, timp de 120 de minute.

Tortul de brânză obţinut se lasă să se răcească, apoi se pune la frigider. Se decorează cu mure proaspete.

Prăjitură cu branză şi mure

Prăjitură cu branză şi mure

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.