Prajitura cu branza

Printeaza

Prajitura cu branza

Ingrediente:Prajitura cu branza

  • 500 g făină
  • 30 g drojdie
  • 100 g zahăr
  • 3 linguri apă
  • 80 g untură
  • 4 ouă
  • 1 lămâie
  • 250 g brânză telemea
  • 1 linguriţă scorţişoară.

Preparare:

Se dizolvă drojdia în puţină apă caldă, într-un vas, se pune făina, drojdia în mijloc şi se adaugă zahărul, untura topită, gălbenuşurile de ou şi coaja de lămâie.

Se freacă aluatul şi se lasă la crescut circa o oră. Din această cocă se întinde o foaie de 1 cm grosime, care se acoperă cu brânza rasă, amestecată cu zahăr şi scorţişoară.

Aluatul se rulează în formă de ruladă, se unge cu gălbenuş de ou şi se pune pe o tavă unsă cu grăsime. Prajitura se coace la foc mic circa o oră.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.