Prajitura cu branza
PrinteazaPrajitura cu branza
- 500 g făină
- 30 g drojdie
- 100 g zahăr
- 3 linguri apă
- 80 g untură
- 4 ouă
- 1 lămâie
- 250 g brânză telemea
- 1 linguriţă scorţişoară.
Preparare:
Se dizolvă drojdia în puţină apă caldă, într-un vas, se pune făina, drojdia în mijloc şi se adaugă zahărul, untura topită, gălbenuşurile de ou şi coaja de lămâie.
Se freacă aluatul şi se lasă la crescut circa o oră. Din această cocă se întinde o foaie de 1 cm grosime, care se acoperă cu brânza rasă, amestecată cu zahăr şi scorţişoară.
Aluatul se rulează în formă de ruladă, se unge cu gălbenuş de ou şi se pune pe o tavă unsă cu grăsime. Prajitura se coace la foc mic circa o oră.
Pofta buna!