Prajitura cu branza de capra
PrinteazaPrajitura cu branza de capra
- 1 lămâie
- 3 ouă întregi + 1 gălbenuş
- 70 g de fructoză
- 250 g de brânză proaspătă de capră
- 100 g de smântână
- 50 g de iaurt gras natural
- 1 linguriţă de extract natural de vanilie
- ulei de măsline pentru forma de copt
Mod de preparare:
Răzuiţi coaja de lămâie. Separaţi albuşurile de gălbenuşuri şi bateţi albuşurile spumă. Ungeţi cu ulei forma de copt. Preîncălziţi cuptorul la 160°C (treapta 5/6).
Intr-o salatieră, bateţi cele 4 gălbenuşuri de ou şi fructoză, până când amestecul se albeşte. Adăugaţi brânza proaspătă de capră, smântână, iaurtul, coaja de lămâie şi vanilia. Amestecaţi bine.
Incorporaţi cu grijă, cu ajutorul unei spatule, albuşurile bătute spumă. Turnaţi amestecul în forma de copt. Puneţi la cuptor şi lăsaţi să se coacă timp de 35-40 de minute. Serviţi prăjitura călduţă sau rece, cu dulceaţă de zmeură.
Poftă bună!