Prăjitură cu budincă si piersici
PrinteazaPrăjitură cu budincă si piersici
Ingrediente:
- 8 ouă
- 8 linguri zahăr
- 8 linguri făină
- 4 linguri ulei
Pentru cremă ai nevoie de:
- 2 plicuri praf de budincă
- 1 l lapte
- 4 linguri zahăr
- 50 g unt (sau margarină)
- 1 kg piersici
- 200 g zmeură
Pentru sirop ai nevoie de:
- 1 cană apă
- 3 linguri zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- 2-3 linguri nucă de cocos
Mod de preparare:
Prăjitură cu budincă si piersici: Baţi albuşurile spumă, apoi încorporezi treptat făina, zahărul, gălbenuşurile şi la urmă pui uleiul.
Pui compoziţia într-o tavă de aragaz şi o dai la cuptor.
Cât blatul se răceşte pregăteşti crema: fierbi budincile cu lapte şi zahăr, după instrucţiunile de pe plic.
Când compoziţia s-a răcit puţin, adaugi untul sau margarina şi amesteci, apoi o întinzi peste batul răcit.
Peste cremă pui piersicile decojite şi presărate înainte cu zahăr, tăiate felii şi apoi tomi gelatina transparenta preparată.
Separat, fierbi un sirop din zahăr, apă şi vanilie şi-l laşi să se răcească.
Porţionezi prăjitura, apoi iei fiecare bucată şi introduci partea de blat în sirop, apoi o treci prin nucă de cocos.
Poftă bună!