Prajitura cu cacao, nuci si caramel

Printeaza

 Prajitura cu cacao, nuci si caramel

Ingrediente foaie:Prajitura cu cacao, nuci si caramel

  • 300g făină
  • 250g zahăr praf
  • 250g unt
  • 2 ouă
  • 150 g cacao

Ingrediente crema: 400 g zahăr,5 linguri apă ,1 linguriţă suc de lămâie

Mod de preparare:

Ouăle se amestecă cu zahărul şi apoi cu untul topit. Se adaugă treptat făina şi cacaoa. Aluatul se toarnă în trei tăvi, unse şi tapetate cu hârtie de copt.

Se pun în cuptor şi se coc, pe rând, la foc potrivit aproximativ 25 de minute fiecare.

Se scot şi se desprind imediat de hârtia de copt. Se lasă la răcit şi apoi se ung cu crema de caramel fierbinte.

Se aşază o foaie de cacao, un strat de caramel, încă o foaie de cacao şi încă un strat de caramel şi, la final, a treia foaie de cacao şi al treilea strat de caramel.

Peste acest ultim strat de cremă caramel se presară nucile măcinate. Se serveşte rece.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Un desert foarte bun!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.