Prajitura cu cacao, nuci si caramel
PrinteazaPrajitura cu cacao, nuci si caramel
- 300g făină
- 250g zahăr praf
- 250g unt
- 2 ouă
- 150 g cacao
Ingrediente crema: 400 g zahăr,5 linguri apă ,1 linguriţă suc de lămâie
Mod de preparare:
Ouăle se amestecă cu zahărul şi apoi cu untul topit. Se adaugă treptat făina şi cacaoa. Aluatul se toarnă în trei tăvi, unse şi tapetate cu hârtie de copt.
Se pun în cuptor şi se coc, pe rând, la foc potrivit aproximativ 25 de minute fiecare.
Se scot şi se desprind imediat de hârtia de copt. Se lasă la răcit şi apoi se ung cu crema de caramel fierbinte.
Se aşază o foaie de cacao, un strat de caramel, încă o foaie de cacao şi încă un strat de caramel şi, la final, a treia foaie de cacao şi al treilea strat de caramel.
Peste acest ultim strat de cremă caramel se presară nucile măcinate. Se serveşte rece.
Pofta buna!
Un desert foarte bun!