Prăjitură cu cacao si cremă de lapte cu nuci

Printeaza

Prăjitură cu cacao si cremă de lapte cu nuci

Ingrediente:Prăjitură cu cacao si cremă de lapte cu nuci

  • 500 g făină
  • 80 g untură (sau unt)
  • 2 ouă
  • 1/2 l lapte dulce
  • 1 praf de copt
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 6 linguriţe cacao

 

Mod de preparare:

Freci untura cu zahărul şi ouăle, apoi adaugi făina, laptele, cacaua, praful de copt şi vanilia. Intinzi coca în tava de la aragaz unsă cu margarină şi tapetată cu făină şi o coci la foc potri­vit.

După ce s-a răcit, o tai pe lungimea tăvii, apoi fiecare fâşie o tai din nou în două.

Ingrediente cremă:

  • 200 ml lapte
  • 250 g zahăr
  • 300 g nuci trecute prin maşină
  • 150 g unt
  • 1 plic zahăr vanilat

 

Mod de preparare:

Fierbi laptele cu zahărul şi nucile până se topeşte zahărul. îl dai deoparte şi după ce s-a răcit, adaugi untul frecat spumă şi vanilia.

Ungi apoi fiecare fâşie de aluat cu cremă şi deasupra îi pui capac din altă bucată (fâşie) de aluat. Dacă prăjiturelele ies prea lungi le mai tai încă o dată.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.