Prajitura cu cacao si crema de portocale

Printeaza

Prajitura cu cacao si crema de portocale din: ulei, suc de rosii, bicarbonat, zahar, praf de sare, cacao, faina, nectar de portocale, budinca, margarina, gem.

Ingrediente:Prajitura cu cacao si crema de portocale

  • câte 15 linguri ulei şi suc de roşii
  • 5 linguri zahăr
  • 1 vârf de cuţit linguriţă bicarbonat
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri cacao
  • circa 500 g făină

Pentru umplutură şi decor

  • nectar de portocale
  • plicuri praf pentru budincă cu gust de vanilie
  • 6 linguri zahăr
  • 100 g margarină
  • 200 g gem de caise
  • 2 linguri pudra de cacao

 

Mod de preparare:

Mixezi uleiul cu zahărul, până se topesc cristalele de zahăr. Adaugi treptat.sucul de roşii, cacaua, bicarbonatul, sarea şi 1/2 din făină şi mixezi până la omogenizare. Continui să încorporezi făină şi frămânţi până obţii un aluat potrivit de tare, uşor de modelat.

Il înveleşti în folie şi îl păstrezi în frigider 1/2 oră. Impărţi aluatul în 4 şi, pe hârtie de copt, întinzi dreptunghiuri de aluat cu dimensiunile tăvii (25×35 cm). Coci fiecare foaie la foc mediu, 10 minute.

Pentru cremă, amesteci praful de budincă şi 250 ml nectar rece. Pui pe foc restul de nectar împreună cu zahărul. Când fierbe, adaugi praful de budincă şi amesteci energic, până se îngroaşă crema. Freci spumă margarina moale, la temperatura camerei şi încorporezi lingură cu lingură crema răcită.

Ungi o foaie cu cremă, suprapui a doua foaie şi presezi uşor, pe toată suprafaţa. Ungi cu gem de caise, pui din nou foaie, crtmă, foaie şi întinzi 1111 strat fin de cremă. Păstrezi prăjitura peste noapte în frigider. A doua zi, o porţionezi şi o presari cu pudra de cacao.

 

Prajitura cu cacao si crema de portocale

Prajitura cu cacao si crema de portocale

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.