Prăjitură cu cacao şi nuci
PrinteazaPrăjitură cu cacao şi nuci
- 200g unt
- 1/2 cană făină
- 2 linguri smântână
- 50g margarină
- 1 linguriţă esenţă vanilie
- 1/2 cană cacao
- 4 ouă
- 150g miez de nucă în bucăţi mai mari
- 2 căni zahăr tos
Mod de preparare:
Se freacă untul moale cu cacao. Se adaugă zahărul, ouăle, smântână şi esenţa de vanilie.
Făina se amestecă apoi cu restul aluatului şi cu nuca. Aluatul se aşază în tava unsă cu grăsime şi tapetată cu făină şi se coace 25 de minute până când prăjitura s-a uscat, fără să se rumenească.
Se lasă să se răcească 30 de minute în tavă, după care se taie în cuburi.
Se pot acopericu îngheţată de vanilie şi frişcă.
Pofta buna!