Prajitura cu cafea, gem de capsuni si vanilie
PrinteazaPrajitura cu cafea, gem de capsuni si vanilie din: oua, zahar, faina, cafea măcinată fin, cafea concentrată, lapte, amidon, zahar pudra, esenta de vanilie, boabe de cafea.
- 3 ouă
- 3 linguri zahăr
- 3 linguri făină
Ingrediente pentru blatul 2:
- 6 ouă
- 6 linguri zahăr
- 6 linguri făină
- 1 lingură cafea măcinată fin
- 2 linguri cafea concentrată
Ingrediente pentru crema:
- 3 gălbenuşuri
- 500 ml lapte
- 3 linguri amidon
- 100 g zahar pudra
- 1 esenta de vanilie
- 200 g unt
- 100 g gem de capsuni
Ingrediente pentru decor:
- 2 linguri cafea măcinată fin
- boabe de cafea
Mod de preparare:
Pentru blatul 1 se bat albuşurile spumă cu zahărul, apoi se adaugă treptat gălbenuşurile şi făina, se toarnă compoziţia într-o tavă şi se coace la foc potrivit 25 de minute.
Blatul 2 se pregăteşte la fel ca primul, numai că în compoziţie se adaugă cafeaua măcinată şi cea concentrată, apoi se coace la foc potrivit 35 de minute. După ce s-a răcit, se taie în două.
Pentru cremă, se amestecă laptele cu gălbenuşurile şi cu amidonul şi se fierbe totul, pe foc mic, până se îngroaşă, apoi se lasă la răcit. Se freacă untul spumă cu zahărul, apoi se adaugă lingură cu lingură în compoziţia de lapte.
Se pune esenţa de vanilie, se omogenizează şi se dă crema la rece.
Peste blatul 1 se întinde gemul, apoi un sfert din cremă. Se acoperă cu o parte din blatul cu cafea, se întinde o treime din cremă şi se aşază a doua parte de blat cu cafea. La final, prăjitura se îmbracă şi se decorează cu crema rămasă.
Se pudrează cu cafea şi se decorează cu boabe de cafea.
Prajitura cu cafea, gem de capsuni si vanilie
Pofta buna!