Prăjitură cu cafea
PrinteazaPrăjitură cu cafea
Ingrediente:
- 500 g făină
- 155 g unt
- 150 g zahăr tos
- cafea măcinată
- două ouă
- o bucată mango
- miere
- esenţă de vanilie
- praf de copt
- două linguri de zahăr brun
- sare
- coaja rasă de la o lămâie
- un plic cu sos de vanilie
- lapte dulce
- frişca
Preparare:
Sosul de vanilie se prepară conform instrucţiunilor de pe plic şi se lasă să se răcească. Intr-un castron se amestecă făina cu două linguriţe de praf de copt, un praf de sare şi o lingură de cafea.
Separat, într-un bol înalt se mixează untul cu zahărul tos, zahărul brun, două linguri de miere, o lingură de esenţă de vanilie şi ouăle pe rând, mixând bine după fiecare.
Se adaugă amestecul de făină şi cafea, coaja rasă de lămâie şi se mixează. Se toarnă compoziţia într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină, se presară deasupra mango tăiat în cubuleţe sau în felii subţiri şi se introduce tava în cuptor.
Şe coace 50-60 de minute la foc potrivit, se lasă la răcit în tavă, apoi se toarnă deasupra sosul de vanilie. Se taie în cubuleţe sau pătrate mai mari şi se serveşte.
Prăjitură cu cafea
Pofta buna!
Foarte buna prajitura cu cafea. Recomand.