Prăjitură cu caise şi bezea
PrinteazaPrăjitură cu caise şi bezea
- 5 ouă
- 10 linguri apă minerală
- 500 g zahăr
- 250 g făină
- 1 kg caise
- scorţişoară
Mod de preparare:
Freci gălbenuşurile cu jumătate din cantitatea de zahăr, adaugi apa minerală lingură cu lingură, apoi făina în ploaie şi omogenizezi compoziţia. Speli caisele, le tai în jumătate şi le scoţi sâmburii.
Torni aluatul într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină, aşezi jumătăţile de caise, presari puţină scorţişoară şi dai prăjitura la cuptor pentru 30 de minute.
Baţi albuşurile spumă cu zahărul rămas şi 2 linguri de apă rece, întinzi bezeaua peste prăjitura pe jumătate coaptă şi o mai dai la cuptor pentru încă 20 de minute.
Prăjitură cu caise şi bezea
Poftă bună!
Incoming search terms:
- prajitura cu caise si bezea