Prajitura cu caise si branza
PrinteazaPrajitura cu caise si branza din: faina, unt, zahar, oua, caise, branza, smantana, lamaie, vanilie.
- 250 g făină
- 125 g unt
- 200 g zahăr
- 4 ouă
- 500 g caise
- 500 g brânză dulce
- 200 ml smântână dulce
- 1 lămâie mare
- esenţă de vanilie
- sare
Mod de preparare:
Pentru blat, frământă un aluat din făină, untul moale, 1 ou, 100 g zahăr şi un praf de sare. Infăşoară aluatul într-o folie şi lasă-l la rece o jumătate de oră.
Spală caisele, opăreşte-le şi curăţă-le de pieliţe şi sâmburi, într-un vas, bate smântână, adaugă brânza de vaci, zahărul şi ouăle rămase, coaja rasă, zeama de la lămâie şi esenţa de vanilie.
Din aluat, întinde o foaie pe măsura tăvii de copt (inclusiv marginile). Adaugă umplutura de brânză, jumătăţile de caise şi dă la cuptorul preîncălzit pentru 45-50 de minute.
Las-o să se răcorească şi pudreaz-o cu zahăr şi vanilie.
Pofta buna!