Prajitura cu caise si smantana degresata
PrinteazaPrajitura cu caise si smantana degresata
- 600 g de caise
- 4 ouă întregi + 1 gălbenuş
- 70 g de fructoză
- 25 cl de smântână degresată
- ulei de măsline pentru forma de copt
Mod de preparare:
Incălziţi cuptorul la 170°C (treapta 5/6). Ungeţi cu ulei vasul care merge la cuptor (de preferinţă, un vas metalic, rotund, antiaderent). Tăiaţi două treimi din caise în două pentru a scoate sâmburii. Puneţi jumătăţile de caise pe fundul vasului, cu partea bombată în jos. Puneţi la cuptor timp de 10 minute.
Tăiaţi caisele rămase în bucăţi. Amestecaţi-le pentru a obţine o pastă. Intr-un bol, bateţi ouăle întregi şi gălbenuşul. Adăugaţi fructoză, smântână, pasta de caise şi lichidul lăsat de caisele scoase din cuptor.
Amestecaţi bine. Turnaţi totul peste caisele coapte rămase pe fundul vasului.
Puneţi la cuptor şi lăsaţi să se coacă timp de 35-40 de minute. Verificaţi în ce măsură s-a copt înfigând un cuţit cu lama ascuţită. Dacă lama iese curată, prăjitura este coaptă.
Poftă bună!
Incoming search terms:
- prajitura cu caise si smantana