Prajitura cu capsuni si frisca
PrinteazaPrajitura cu capsuni si frisca din: faina, ou, zahar, ulei, lapte, praf de copt, capsuni, gelatina, frisca.
Pentru blat:
- 200 g făină
- 1 ou
- 100 g zahăr
- 75 ml ulei
- 75 ml lapte
- 1 lingură praf de copt
Pentru umplutură:
- 1 kg căpşuni
- 1 plic gelatină
- 300 g friscă
- 1 plic întăritor pentru friscă
Mod de preparare:
Freci zahărul cu oul, încorporezi uleiul, în fir subţire, laptele, făina şi praful de copt. Torni compoziţia într-o tavă tapetată şi o ţii ta cuptor până trece testul scobitorii, apoi laşi blatul la răcorit.
Speli căpşunile, le scurgi şi le pasezi. Treci piureul printr-o sită, pentru a îndepărta excesul de suc, şi-l amesteci cu gelatina preparată conform instrucţiunilor de pe ambalaj.
Intinzi piureul peste blat şi dai prăjitura la frigider 2-3 ore. Baţi frişca adăugând întăritorul în ea şi decorezi prăjitura.
Prajitura cu capsuni si frisca
Pofta buna!