Prajitura cu capsuni si frisca

Printeaza

Prajitura cu capsuni si frisca din: faina, ou, zahar, ulei, lapte, praf de copt, capsuni, gelatina, frisca.

Ingrediente:Prajitura_cu_capsuni_si_frisca

Pentru blat:

  • 200 g făină
  • 1 ou
  • 100 g zahăr
  • 75 ml ulei
  • 75 ml lapte
  • 1 lingură praf de copt

Pentru umplutură:

  • 1 kg căpşuni
  • 1 plic gelatină
  • 300 g friscă
  • 1 plic întăritor pentru friscă

 

Mod de preparare:

Freci zahărul cu oul, încorporezi uleiul, în fir subţire, laptele, făina şi praful de copt. Torni compoziţia într-o tavă tapetată şi o ţii ta cuptor până trece testul scobitorii, apoi laşi blatul la răcorit.

Speli căpşunile, le scurgi şi le pasezi. Treci piureul printr-o sită, pentru a îndepărta excesul de suc, şi-l amesteci cu gelatina preparată conform instrucţiunilor de pe ambalaj.

Intinzi piureul peste blat şi dai prăjitura la frigider 2-3 ore. Baţi frişca adăugând întăritorul în ea şi decorezi prăjitura.

Prajitura cu capsuni si frisca

Prajitura_cu_capsuni_si_frisca

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.