Prajitura cu capsuni si scortisoara

Printeaza

Prajitura cu capsuni si scortisoara din: zahar, oua, capsuni, unt, faina, praf de copt, sare, scortisoara, lamaie, vanilie, lapte.

Ingrediente:Prajitura cu capsuni si scortisoara

  • 9 linguri zahăr
  • 3 ouă
  • 6-7 linguri unt topit (călduţ)
  • 12 linguri făină
  • 8 linguri lapte la temperatura camerei
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 linguriţă sare
  • 1/2 linguriţă coajă de lămâie rasă fin
  • 1/2 linguriţă esenţă de vanilie
  • 2 căni căpşuni tari
  • 1/4 linguriţă scorţişoară
  • zahăr pudră pentru ornat

 

Mod de preparare:

Incingeţi cuptorul la treapta 4-5. Tapetaţi cu hârtie de copt, inclusiv pe pereţi, o cratiţă sau o formă înaltă de tartă cu diametrul de cca 23 cm; lăsaţi hârtia să depăşească puţin marginile.

Spălaţi căpşunile, scoateţi-le codiţele, lăsaţi-le să se scurgă bine întro strecurătoare.

Bateţi cu mixerul ouăle împreună cu zahărul şi sare, apoi adăugaţi untul.

Continuând să bateţi, încorporaţi laptele şi la sfârşit făina cernută împreună cu praful de copt; rezultă un aluat care curge, asemănător celui de clătite, dar mai dens.

Turnaţi aluatul în forma pregătită, distribuiţi fructele deasupra.

Lăsaţi să se coacă 30-40 min. Pudraţi cu zahăr imediat ce aţi scos tarta din cuptor. Lăsaţi-o să se răcească în formă, apoi scoateţi-o trăgând de marginile hârtiei.

Desfaceţi-o cu grijă de pe hârtie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.