Prajitura cu capsuni
PrinteazaPrajitura cu capsuni din: iaurt, oua, zahar, unt, faina, gris, praf de copt, gem de capsuni, frisca, capsuni.
- 250 gr. iaurt
- 2 oua
- 100 gr. zahar
- 60 gr. unt
- 125 gr. faina
- 125 gr. gris
- 1/2 pachetel de praf de copt
- 3 linguri de gem de capsuni
- 250 gr. frisca
- 300 gr. capsuni mici
- 1 lingura de zahar pudra
Mod de preparare:
Se incalzeste dinainte cuptorul. Se amesteca iaurtul cu ouale, zaharul si untul inmuiat.
Se adauga faina, grisul, praful de copt si se amesteca bine.
Se pune aluatul intr-o forma de tort unsa cu grasime si se pune la copt vreme de 45 de minute.
Se lasa blatul la racit si se taie in doua pe lat. O jumatate se unge cu gem, cealalta se pune deasupra. Se intinde un strat de frisca peste blatul superior.
Se trec capsunile prin jet de apa si se lasa sa se scurga.
Se curata de frunzuliţe si se taie in doua. Se pun peste frisca, fruct langa fruct, si se presara cu zahar pudra.
Pofta buna!