Prajitura cu caramel
PrinteazaPrajitura cu caramel din: ciocolata, unt, oua, zahar, zahar brun, faina, praf de copt, esenta de vanilie, smantana si nuci.
- 230 g ciocolata
- 115 g unt+de uns
- 3 oua
- 200 g zahar
- 180 g zahar brun
- 180 g faina
- 1 lingurita cu praf de copt
- 1 1/2 lingurite cu esenta de vanilie
pentru caramel:
- 200 g zahar
- 250 ml apa
- 80 ml smantana pentru frisca
- 240 g nuci
- 1 lingurita cu esenta de vanilie
Mod de preparare:
Topeşte untul cu ciocolata şi lasă la răcit. Bate ouăle cu zahărul şi zahărul brun, vanilia. Toarnă amestecul de ciocolată şi unt, apoi adaugă făina cernută şi praful de copt. Toarnă într-o tavă unsă cu unt şi coace 25 de minute. După ce s-a răcit blatul, taie-l în două.
Pentru caramel, amestecă zahărul cu apa, ţine pe foc mic până când amestecul capătă o culoarearamie. Ia de pe foc si toarna smantana si vanilie, nucile.Aşază pe un platou un blat de negresă, toarnă o parte din amestecul de caramel şi nuci, aşază al doilea blat tăiat în bucăţele şi apoi restul de caramel.
Lasă la rece minimum o oră înainte de a porţiona prăjitura.
Prajitura cu caramel
Pofta buna!