Prajitura cu caramel

Printeaza

Prajitura cu caramel din: ciocolata, unt, oua, zahar, zahar brun, faina, praf de copt, esenta de vanilie, smantana si nuci.

Ingrediente:Prajitura cu caramel

  • 230 g ciocolata
  • 115 g unt+de uns
  • 3 oua
  • 200 g zahar
  • 180 g zahar brun
  • 180 g faina
  • 1 lingurita cu praf de copt
  • 1 1/2 lingurite cu esenta de vanilie

pentru caramel:

  • 200 g zahar
  • 250 ml apa
  • 80 ml smantana pentru frisca
  • 240 g nuci
  • 1 lingurita cu esenta de vanilie

 

Mod de preparare:

Topeşte untul cu ciocolata şi lasă la răcit. Bate ouăle cu zahărul şi zahărul brun, vanilia. Toarnă amestecul de ciocolată şi unt, apoi adaugă făina cernută şi praful de copt. Toarnă într-o tavă unsă cu unt şi coace 25 de minute. După ce s-a răcit blatul, taie-l în două.

Pentru caramel, amestecă zahărul cu apa, ţine pe foc mic până când amestecul capătă o culoarearamie. Ia de pe foc si toarna smantana si vanilie, nucile.Aşază pe un platou un blat de negresă, toarnă o parte din amestecul de caramel şi nuci, aşază al doilea blat tăiat în bucăţele şi apoi restul de caramel.

Lasă la rece minimum o oră înainte de a porţiona prăjitura.

Prajitura cu caramel

Prajitura cu caramel

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.