Prajitura cu cartof si ciocolata
PrinteazaPrajitura cu cartof si ciocolata din: faina, zahar, ulei, cuisoare, cartof, oua, ciocolata, vanilie, cacao.
- 2 căni făină
- 1 1/2 cană zahăr
- câte 2 linguriţe praf de copt, scorţişoară şi bicarbonat de sodiu
- 1 1/2 cană ulei
- 1 linguriţă de sare
- 1/4 linguriţă cuişoare pisate
- 1 cartof dulce (400 g)
- 4 ouă
- 1 gălbenuş de ou
- 100 g ciocolată topită
- 1 linguriţă esenţă de vanilie
- 1 cană zahăr pudră
- 1 lingură cacao
- 1/2 linguriţă esenţă de vanilie
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 175°C, se unge o tavă cu ulei şi se tapetează cu făină.
Se fierbe cartoful dulce până ce se înmoaie bine; se pasează cu robotul de bucătărie împreună cu uleiul, mirodeniile, ouăle, sarea şi zahărul. Se adaugă făina amestecată cu bicarbonat şi se omogenizează.
Se ia 1/2 din compoziţie şi se adaugă ciocolata topită şi vanilia. In cealaltă jumătate se înglobează un gălbenuş de ou şi 2 linguri de făină.
Se pune în formă mai întâi aluatul brun, apoi cel blond. Se coace 50-60 minute. Se lasă să se răcorească 10 minute, se răstoarnă pe un grătar şi se lasă să se răcească complet.
Se amestecă zahărul pudră şi cacaua. Se adaugă, amestecând, esenţa de vanilie şi 2-3 linguri de apă clocotită, până când se obţine consistenţa dorită.
Se toarnă glazura peste prăjitură şi se lasă să se întărească.
Pofta buna!