Prăjitură cu cidru

Printeaza

Prăjitură cu cidru din: faina, zahar pudra, margarina, ou, cidru, budinca de vanilie, miez de baton de vanilie, mere, suc de lamaie, smantana, branza de vaci, zahar vanilat, gem de caise si migdale.

Ingrediente:Prajitura_cu_cidru

  • 250 g faina
  • 250 g zahar pudra
  • 125 g margarina
  • 1 ou
  • 500 ml cidru (vin de mere)
  • 2 plicuri praf de budinca de vanilie
  • miezul de la un baton de vanilie
  • 4 mere
  • 3 linguri suc de lamaie
  • 400 g smantana
  • 400 g branza de vaci
  • 1 plic zahar vanilat
  • 80 g gem de caise
  • 3 linguri migdale rase

 

Mod de preparare:

Se frământă un aluat din făină, 90 g zahăr pudră, margarină moale şi ou; se înfăşoară în folie şi se lasă la frigider 1 oră.

Se dau în fiert 400 ml cidru; restul de cidru se amestecă împreună cu praful de budincă, miezul de vanilie şi 50 g zahăr pudră. Se adaugă în vin, se dau în clocot şi se acoperă cu folie; se lasă să se răcească.

Se încinge cuptorul la 180°C. Se întinde o foaie rotundă din 2/3 din cantitatea de aluat, se aşază pe fundul unei forme de tort unse (0 26 cm) şi se coace cca 15 min.

Se curăţă merele de coajă, se taie sfer­turi şi se scot cotoarele. Se taie felii şi se stropesc cu suc de lămâie.

Din restul de aluat se modelează margini, care se incrustează în formă. Se ames­tecă smântână cu brânză de vaci, 100 g zahăr pudră şi zahăr vaniiilat; se înglobează compoziţia de budirmcă.

Se aşază în formă mai întâi aceastâă com­poziţie, apoi merele; se coace 60-70 min. Se încălzeşte dulceaaţa şi se unge cu ea prăjitura; se lasă să se răcească.

Se presară restul de zahăr pudră şi migdalele.

Prăjitură cu cidru

Prajitura_cu_cidru

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Eu n-=am mai gustat pana acum dintr-o prajitura cu cidru, sa-mi opresti si mie

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.