Prajitura cu ciocolata alba
Printeaza
- un pachet foitaj
- un borcan gem de corcoduşe
- 400 g brînză de vaci
- 500 ml frişcă
- 150 g zahăr tos
- o lămîie
- 10 g gelatină
- 200 g ciocolată albă
- 100 g fulgi de porumb
- lapte dulce
Mod de preparare:
Foitajul se dezgheaţă la temperatura camerei, se întinde cu un sucitor şi se aşază într-o tavă stropită cu apă rece. Se introduce în cuptor şi se coace la foc potrivit pînă devine auriu.
Se scoate din tavă, se aşază pe un tocător şi se lasă să se răcească. Gelatina se înmoaie cu apă rece, se dizolvă pe foc şi se lasă la răcit. Ciocolata se taie bucăţi mici şi se pune într-o oală la bain-marie.
Cînd s-a topit, se lasă să se răcească puţin şi se amestecă bine cu brînză de vaci. Se adaugă zahărul tos, gelatina, frişca şi sucul de lămîie după gust. Se aşază foaia într-o tavă, se unge cu gemul de corcoduşe, se toarnă deasupra crema şi se nivelează.
Se presară fulgii de porumb pisaţi şi se introduce la rece pentru minim 30 de minute. Daca crema de branza este prea groasa, se poate adauga putin lapte dulce.
Poftă bună!