Prajitura cu ciocolata amaruie si crema de cafea
PrinteazaPrajitura cu ciocolata amaruie si crema de cafea din: pudra de cacao, cuisoare, scortisoara, nucsoara, unt, zahar pudra, oua, faina, bicarbonat de sodiu, praf de copt, cafea prajita si frisca.
- 60 de grame de pudra de cacao si ceva in plus pentru presarare
- o lingurita cuisoare
- 3 lingurite de scortisoara
- un pumn de nucsoara
- 100 de grame de unt nesarat
- 220 de grame de zahar pudra, plus inca o lingurita
- 3 oua de marime medie
- 180 de grame de faina
- o lingurita de bicarbonat de sodiu
- o lingurita de praf de copt
- o lingurita si jumatate de boabe de cafea prajita
- 400 de mililitri de frisca
Mod de preparare:
Incalzeste in prealabil cuptorul la 180C. Tapeteaza o forma de prajitura cu baza de 2 pe 18 centimetri si pune deasupra hartie pentru copt. Combina apoi pudra de cacao, cuisoarele, scortisoara si nucsoara. Pune deoparte trei lingurite, dar amesteca restul cu 200 de mililitri de apa clocotita.
Topeste untul cu o lingura de zahar intr-un mixer electric pana cand devine galben, apoi bate si oul. Amesteca aici si faina, bicarbonatul de sodiu si praful de copt, apoi amesteca bine. Imparte mixtura in doua tigai. Apoi coace-le la foc mediu pentru 25 de minute sau pana cand este copt si in interior.
Se poate teste cu un cutit (ar trebui sa iasa curat). Scoate si aceste. Bate frisca cu o lingura de zahar si amesteca impreuna cu boabele de cafea. Adauga cele doua blaturi impreuna, ca un sandwich, si presara deasupra cele trei lingurite de amestec ramase.
Prajitura cu ciocolata amaruie si crema de cafea
Pofta buna!
mama ar fi incantata de aceasta reteta
buna, vreau si eu sa fac