Prajitura cu ciocolata, frisca si nuca de cocos
PrinteazaPrajitura cu ciocolata, frisca si nuca de cocos: oua, unt, zahar pudra, zahar vanilat, frica lichida, sare, faina, ciocolata, nuca de cocos.
- 6 ouă
- 175 g unt
- 275 g zahăr pudră
- 1 plic zahăr vanilat
- 4 linguri frişcă lichidă
- 1 praf de sare
- 275 g făina
Ingrediente glazură:
- 400 g ciocolată cu lapte
- 100 ml friscă naturală lichidă
- nucă de cocos pentru ornat
Mod de preparare:
Freci spumă untul cu zahărul, zahărul vanilat şi cu un praf de sare. Adaugi ouăle, unul câte unul şi frişca lichidă. La final, pui făina cernută, încorporând uşor, să nu se lase aluatul. Compoziţia obţinută o torni într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi o dai la cuptor până se coace.
Intre timp, topeşti ciocolata cu lapte la bain-marie, împreună cu frişca lichidă. După ce s-a topit ciocolata şi s-a omogenizat, dai compoziţia deoparte, la răcit.
Torni glazura peste tot blatul, când aceasta este rece, după care presari prăjitura cu fulgi de nucă de cocos din belşug.
Prajitura cu ciocolata, frisca si nuca de cocos
Pofta buna!