Prajitura cu ciocolata si alune
PrinteazaPrajitura cu ciocolata si alune
Ingrediente:
- 100gunt
- 150 g zahar
- 1 plic cu zahar vanilat
- 2 oua
- 3 linguri cu cacao
- 125 g faina
- 1 plic cu praf de copt
- 50 g alune
Pentru glazura:
- 4 linguri cu cacao
- 1 ceasca cu zahar pudra
- 1/2 lingurita cu ulei
- 4 linguri cu apa
Mod de preparare:
Freaca untul spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Adauga ouale, cacaoa cernuta si amesteca cu faina si praful de copt.
Presara alunele tocate marunt. Intinde compozitia uniform intr-o forma unsa cu unt. Coace timp de 25 de minute in cuptorul incalzit in prealabil. Intra timp, amesteca zaharul cu cacao.
Adauga cate o lingura cu apa, pana obtii o crema groasa, dupa care toarna uleiul. Dupa ce prajitura s-a racit, tai-o in patrate si trece-le pe fiecare prin glazura de ciocolata.
Topeste 100 g ciocolata alba si decoreaza cu ea bucatile de prajitura.
Prajitura cu ciocolata si alune
Pofta buna!