Prajitura cu ciocolata si branza dulce
PrinteazaPrajitura cu ciocolata si branza dulce din: faina, unt, zahar, praf de copt, sare, ou, branza dulce, lapte, vanilie, ciocolata.
Pentru aluat:
- 300 g făină
- 80 g unt
- 125 g zahăr pudră
- 1 plic praf de copt
- 1 plic zahăr vanilinat
- 1 praf de sare
- 1 ou
Pentru umpluturâ şi decor:
- 500 g brânză dulce
- 3 linguri lapte dulce pasteurizat
- 140 g zahăr tos
- 1 plic zahăr vanilinat
- 1 esenţă de vanilie
- 100 g ciocolată cu lapte
- 3 linguri zahăr pudră cu aromă de vanilie
Mod de preparare:
Pentru aluat amesteci făina cernută cu praful de copt, sarea, zahărul pudră si zahărul vanilinat. Adaugi untul moale, tăiat bucăţele şi frămânţi compoziţia în palme. Adaugi oul şi omogenizezi în continuare.
Aluatul trebuie să fie tot sfărâmicios.
Amesteci brânza cu zahărul tos şi zahărul vanilinat, esenţa de vanilie şi laptele. Toci mărunt ciocolata, cu un cuţit ascuţit şi o adaugi în umplutură, apoi amesteci cu o spatulă.
Tapetezi cu hârtie de copt baza unei tăvi cu dimensiunile de aproximativ 25×30 cm, o ungi cu ulei şi presari jumătate din firimiturile de aluat, iar deasupra întinzi umplutura în strat uniform, cu o spatulă.
Presari în strat uniform aluatul rămas şi coci prăjitura aproximativ 35 de minute, la 180 °C, până când începe să se desprindă de marginile tăvii şi să se rumenească uşor.
Scoţi prăjitura din cuptor, iar după ce s-a răcit complet în tavă si o pudrezi cu zahăr cu aromă de vanilie.
Pofta buna!