Prajitura cu ciocolata si cafea (varianta)
PrinteazaPrajitura cu ciocolata si cafea din: biscuiti, unt, gelatina, apa, oua, zahar pudra, cafea, branza de vaci, vanilie, cacao, ciocolata, sos de ciocolata.
- 200 g biscuiţi cu ciocolată şi nucă de cocos
- 100 g unt topit
- 15 ml gelatină
- 30 ml apă
- 4 gălbenuşuri
- 210 g zahăr pudră
- 60 ml cafea foarte tare
- 750 g brânză de vaci
- 10 ml esenţă de vanilie
- 100 g cacao
- 100 g ciocolată neagră, rasă
- sos de ciocolată neagră, opţional
Mod de preparare:
Pune biscuiţii într-un procesor de alimente şi mixează-i până devin fini. Adaugă untul şi mixează până când obţii o compoziţie umedă. Tapetează cu folie o tavă de 20×14 cm şi unge-o puţin cu ulei. întinde un strat de biscuiţi la bază.
Dizolvă gelatina în apă. Pune gălbenuşurile, zahărul pudră şi cafeaua într-un bol şi mixează cu un mixer până când compoziţia se deschide la culoare şi devine spumoasă. Adaugă brânza treptat, câte o lingură, în timp ce mixezi. Adaugă vanilia şi cacaua.
Topeşte gelatina la bain-marie şi toarn-o în compoziţia de brânză. Omogenizeză. întinde jumătate de compoziţie peste biscuiţi şi întinde-o bine. Presară ciocolata rasă deasupra. întinde restul de cremă.
Lasă tava la frigider cel puţin 4 ore, până ce compoziţia se întăreşte. Scoate prăjitura pe un platou şi îndepărtează folia.
Serveşte cu sos de ciocolată, dacă doreşti.
Prajitura cu ciocolata si cafea
Pofta buna!
Foarte buna prajitura cu ciocolata si cafea