Prajitura cu ciocolata si cartofi
PrinteazaPrajitura cu ciocolata si cartofi din: cartofi, unt, oua, zahar, sare, nuca, ciocolata.
- 4-5 cartofi fierţi
- 100 g unt
- 4 ouă
- 1 cană (250 g) cu zahăr
- sare
- 1 cană cu nucă măcinată
- 50 g ciocolată amăruie
Mod de preparare:
Curăţăm cartofii cât sunt calzi, îi fărâmăm şi facem un piure cu zeama în care au fiert. Lăsăm deoparte.
Facem într-o cratiţă emailată sau într-un castron o cremă din 80 g unt, frecat energic cu zahărul pus în porţii mici. Peste cremă punem piureul de cartofi, omogenizăm, punem un praf de sare şi încorporăm gălbenuşurile pe rând.
Batem spumă tare albuşurile şi le turnăm peste aluatul cu cartofi. Omogenizăm şi adăugăm nuca măcinată. Ungem cu unt o formă mare, punem aluatul în tavă şi tava merge în cuptorul fierbinte pentru 25-30 min.
Potrivim cuptorul la 180°C. Când s-a rumenit puţin scoatem prăjitura, lăsăm să se răcească 15 min, turnăm deasupra ciocolată călduţă (fierbem 50 g ciocolată cu 1 pahar cu apă şi lăsăm să se răcească 15-20 min).
După ce am turnat ciocolata, lăsăm puţin să se absoarbă, apoi tăiem prăjitura felii şi o servim călduţă.
Pofta buna!