Prajitura cu ciocolata si chili
PrinteazaPrajitura cu ciocolata si chili din: ciocolata amaruie, chili, unt, zahar brun, oua, rom, piscoturi, amidon, ciocolata cu lapte, ciocolata alba si frisca.
aluat:
- 150 g ciocolata amaruie
- 1/2 de lingurita de chili sau piper Cayenne
- 150 g unt
- 150 g zahar brun
- 4 oua
- 4 linguri rom/suc de portocale
- 100 g piscoturi
- 2 linguri amidon
pentru glazura:
- 150 g ciocolata cu lapte
- 100 g ciocolata alba
- 200 ml frisca
Mod de preparare:
Tocaţi ciocolata amăruie şi puneţi-o într-un castron de metal. Topiţi-o la baie de aburi, amestecând continuu, apoi adăugaţi chili. Preîncălziţi cuptorul la 170°C. Puneţi într-un castron untul şi zahărul şi bateţi-le bine. Separaţi ouăle şi adăugaţi gălbenuşurile. Turnaţi apoi ciocolata încet, amestecaţi-o şi încorporaţi romul sau sucul de portocale.
Puneţi pişcoturile într-o pungă de gheaţă şi zdrobiţi-le. Bateţi albuşurile spumă şi încorporaţi-le în amestecul cu ciocolată împreună cu pesmetul şi amidonul. Turnaţi totul într-o formă rotundă (0 26 cm) tapetată cu hârtie de copt şi coaceţi blatul 35-40 de minute.
Tocaţi ciocolata albă şi neagră şi topiţi-le separat. Adăugaţi-le pe fiecare în castroane separate cu frişca. Din ciocolata albă puneţi puţin deoparte. Amestecaţi ambele tipuri de cremă şi îmbrăcaţi tortul cu acest amestec. Lăsaţi-I să se usuce puţin, apoi ornati-l cu ciocolata albă. Dati-l la rece.
Prajitura cu ciocolata si chili
Pofta buna!