Prajitura cu ciocolata si fulgi de ovaz
PrinteazaPrajitura cu ciocolata si fulgi de ovaz din: unt, zahar, fulgi de ovaz, ciocolata, unt de arahide.
- 200 g unt
- 125 g zahăr
- 1 lingură esenţă de migdale
- 3 căni fulgi de ovăz
- 1 linguriţă scorţişoară
- un praf de sare
- 250 g ciocolată neagră
- 5 linguri unt de arahide
Mod de preparare:
Se tapetează o tavă mai mică cu hârtie de copt (15/20 cm).
Intr-o cratiţă pusă la foc mic, se combină untul, zahărul, esenţa de migdale, apoi, când zahărul este dizolvat, se adaugă ovăzul, scorţişoara şi sarea.
Se amestecă mereu, timp de 5 minute, apoi se ia cratiţa de pe foc. Se toarnă jumătate din amestecul cu ovăz în tava tapetată cu hârtie de copt, se tasează bine şi se nivelează.
Intr-un alt castron se topesc ciocolata şi untul de arahide.
Se omogenizează şi se toarnă peste amestecul de ovăz presat, având grijă să se păstreze 1/2 din această cremă. Se aşază peste cremă restul de amestec cu fulgi de ovăz, fără a mai presa.
Deasupra se toarnă, din oc în loc, crema de ciocolată cu arahide rămasă. Când se mai răcoreşte, se introduce tava în frigider pentru 5-6 ore.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- https://www restaurantedelux ro/prajitura-cu-ciocolata-si-fulgi-de-ovaz html