Prajitura cu ciocolata si inghetata asortata
PrinteazaPrajitura cu ciocolata si inghetata asortata din: unt, zahar, cacao, zahar vanilat, oua, faina, sare, unt, zahar brun, esenta de vanilie, bicarbonat, faina, fulgi de ciocolata, sare, inghetata caramel, inghetata de vanilie, biscuiti cu cacao, sos de ciocolata, fructe.
blat 1:
- 250 g unt
- 250 g zahar
- 75 g cacao
- 2 lingurite zahar vanilat
- 2 oua
- 100 g faina
- sare
blat 2:
- 100g unt
- 50 g zahar brun
- 75 g zahar alb
- 1 ou
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 250 g faina
- 1/2 lingurita bicarbonat
- 1/2 lingurita praf de copt
- 50 g fulgi de ciocolata
- sare
blat 3:
- 400 g inghetata caramel
- 400 g inghetata de vanilie
- ornare:
- 1 pachet biscuiti cu cacao si crema vanilie
- sos de ciocolata sau fructe, dupa preferinta
Mod de preparare:
Pentru primul blat, topiti untul, adăugaţi zahărul şi cacaoa, amestecaţi pana la omogenizare şi luaţi vasul de pe foc. Adăugaţi sarea, vanilia, ouălele şi făina, amestecând foarte bine ingredientele. Lăsaţi amestecul sa se odihneasca.
Pentru al doilea blat, bateti cu mixerul untul şi zahărul. Adăugaţi ouălele, vanilia, făina, sarea, bicarbonatul şi praful de copt şi amestecaţi bine pana la omogenizare, apoi incorporati fulgii de ciocolată. Lăsaţi amestecul sa se odihneasca.
Ungeţi şi tapetaţi o tavă. Turnaţi în tavă compoziţia pentru primul blat. Uniformizati, apoi asezati deasupra biscuitii unul langa altul pentru a acoperi toata suprafata blatului.
Peste biscuiti turnati compozitia pentru blatul al doilea, uniformizati, dati tava la cuptor, la foc iute. Coaceti timp de 30-35 de minute. Lasati prajitura la racit.
Cand prajitura este rece, intindeti deasupra inghetata de vanilie, peste ea cea de caramel si dati tava la congelator pentru 2 ore. Scoateti si ornati prajitura cu sos de ciocolata sau fructe inainte de servire.
Pofta buna!