Prăjitură cu ciocolată şi pere

Printeaza

Prăjitură cu ciocolată şi pere

Prăjitură cu ciocolată şi pere

Ingrediente:

  • 300 g ciocolată albă
  • 6 ouă
  • 300 g zahăr tos
  • 300 ml frişca
  • 5 linguri de făină
  • sare
  • zahăr vanilinat
  • o jumătate de linguriţă de praf de copt
  • 6 pere
  • 20 g cafea boabe
  • o lingură de cafea granulată
  • 50 g cacao
  • unt pentru tavă

 

Preparare:

Intr-un bol se pun cinci albuşuri şi un ou întreg. Se adaugă 200 g zahăr tos, două pliculeţe cu zahăr vanilat şi un praf de sare.

Se mixează, se adaugă făina, praful de copt, o lingură de cacao, se amestecă şi compoziţia rezultată se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă cu unt.

Se introduce în cuptor şi se coace 15-20 de minute la foc mediu. Ciocolata se topeşte la bain-marie. Când s-a topit, se ia de pe foc şi se lasă să se răcească.

Gălbenuşurile se mixează cu zahărul rămas şi se toarnă peste ciocolata călduţă. Se mixează ca să nu se coaguleze gălbenuşurile şi se mai fierbe câteva minute.

Se adaugă 200 ml frişca, cafeaua granulată, se mixează şi se opreşte focul.

Se lasă la răcit, se toarnă jumătate din compoziţie într-o tavă, se aşază foaia de blat, se toarnă restul de cremă şi se introduce la rece.

Prăjitură cu ciocolată şi pere

Prăjitură cu ciocolată şi pere.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.