Prăjitură cu ciocolată si rom
PrinteazaPrăjitură cu ciocolată si rom
- 6 ouă
- 140 g zahăr
- 140 g rom
- 180 g ciocolată topită
- 140 g unt proaspăt
- 2 linguri cu vîrf de pesmet fin
- unt pentru formă
Mod de preparare:
Se freacă untul, zahărul şi gălbenuşurile adăugate unul cîte unul, pînă se obţine o cremă se toarnă romul şi ciocolata topită (trebuie să fie călduţă), apoi se adaugă pesmetul şi se amestecă bine; la sfîrşit se pun încet cele 6 albuşuri spumă.
Se unge o tavă cu unt, se pune compoziţia şi se coace la foc potrivit. Cînd s-a răcit, se taie în trei părţi egale de-a lungul tăvii.
Cele trei fîşii se ung cu frişcă sau cu o cremă după gust, se aşază una peste alta şi se taie bucăţi dreptunghiulare.
Pofta buna!