Prajitura cu ciocolata, zmeura si lichior amaretto

Printeaza

Prajitura cu ciocolata, zmeura si lichior amaretto din: ouă, zahar, faina, cacao, esenta de rom, ciocolată albă, frişcă lichidă, esenţă de vanilie, ciocolată cu lapte, lichior amaretto, zmeură, ciocolată.

Ingrediente:Prajitura_cu_ciocolata_zmeura_si_lichior_amaretto

  • 9 ouă
  • 9 linguri zahăr
  • 7 linguri făină
  • 2 linguri cacao
  • 1 linguriţă esenţă de rom

Pentru crema I:

  • 200 g ciocolată albă
  • 170 ml frişcă lichidă
  • 1 linguriţă esenţă de vanilie

pentru crema II:

  • 200 g ciocolată cu lapte
  • 200 ml frişcă lichidă
  • 1 linguriţă esenţă de vanilie
  • 4 linguri lichior amaretto

Pentru umplutură:

  • 400 g zmeură

Pentru sirop:

  • 150 g zahăr
  • 250 ml apă
  • 4 linguri esenţă de rom

Pentru glazură:

  • 150 g ciocolată
  • zmeură întreagă
  • frunzuliţe de zmeură (cine doreşte)

Mod de preparare:

Incepi prin a pregăti cremele, pentru că au nevoie să stea la rece mai mult timp. în două cratiţe pui separat ciocolata (pentru fie­care cremă, cât e menţionat la in­grediente), adaugi frişca şi aşezi cratiţele la foc mic.

Amesteci uşor în fiecare vas, până se topeşte ciocolata, şi amestecul este omo­gen, dar ai grijă să nu dea în fiert. După ce s-a topit şi ciocolata, iei vasele de pe foc, laşi amestecul să se tempereze, apoi le dai la rece pentru cel puţin 3-4 ore sau, dacă este posibil, le laşi peste noapte.

Pentru sirop pui într-o crăticioară la fiert apa cu zahărul şi laşi să fiarbă cam 5-8 minute, lei crăticioara de pe foc, laşi lichidul să se tempereze, apoi adaugi esenţa. Amesteci bine pui vasul deoparte

într-un castron pui albuşurile şi le baţi spumă cu 6 linguri zahăr până devin o spumă tare. In alt castron bati spuma galbenusurile cu restul de zahar si cu esenta de rom. Torni galbenusurile batute peste albusuri si le amesteci lejer, cu un tel, de jos in sus.

Torni apoi faina cernuta, amestecata cu cacao si amesteci, la fel cu miscari usoare, de jos in sus, pana ce totul este bine incorporat. Compozitia rezultata o imparti in 3. Torni fiecare parte, pe rand, pe o hartie de copt, pe care o asezi intr-o tava de 25/35 cm.

Dai tava la cuptor la foe mediu, pentru 15-20 de minute sau pana este foaia aurie. Dupa ce s-a copt, scoti tava, iei hartia din tava si lasi foaia de blat sa se raceasca pe hartie. Abia dupa ce s-a racit, o desprinzi cu grija. Pui la copt si restul de 2 foi.

Intre timp, scoti crema de la rece, o torni intr-un vas, adaugi aromele si o mixezi bine, pana devine spumoasa si tare. Pui deoparte circa 5 linguri din felul de crema dorit, pentru a o folosi la final pentru decor.

Insiropezi prima foaie si intinzi crema I. Presari deasupra zme­ură. apoi aşezi cea de-a doua foaie. însiropezi din nou, întinzi al doilea strat, crema 2, apoi presari- din nou zmeură. Pui şi cea de-a treia foaie, o însiropezi la fel, după care dai prăjitura la rece pentru 2 ore. După ce a trecut timpul şi prăjitura s-a răcit, o scoţi şi o tai în pătrate de 6-7 cm.

Pentru glazura pui ciocolata într-un vas pe baie de abur şi amesteci uşor până când ciocolata se topeşte şi devi­ne fluidă. Glasezi fiecare pătrăţel de prăjitură cu ciocolată şi deco­rezi cu o javelină din cremă, fili­gran de ciocolată, zmeură şi, cine doreşte, frunzuliţe de mentă.

Prajitura cu ciocolata, zmeura si lichior amaretto

Prajitura_cu_cicolata_zmeura_si_lichior_amaretto

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.