Prajitura cu cirese, ciocolata si budinca de vanilie
PrinteazaPrajitura cu cirese, ciocolata si budinca de vanilie din: unt, zahar, sare, oua, faina, praf de copt, lapte, cacao, cirese, budincă de vanilie, zahăr pudră, ciocolată, esenţă de rom.
Ingrediente:
- 250 g unt
- 200 g zahăr
- 1 praf de sare
- 6 ouă
- 400 g făină
- 1 plic praf de copt
- 8 linguri lapte
- 2 linguri cacao
- 350 g cireşe
Pentru cremă:
- 500 ml lapte
- 1 plic budincă de vanilie
- 200 g unt
- 50 g zahăr pudră
Pentru glazură:
- 200 g ciocolată
- 25 g unt
- 2 linguri esenţă de rom
Mod de preparare:
Speli cireşele, le îndepărtezi codiţele şi sâmburii şi le pui la scurs. Amesteci făina cernută cu praful de copt. Mixezi untu| cu zahărul şi sarea până capătă consistenţa unei creme.
Adaugi ouăle, .unul câte unul, le încorporezi, apoi laptele, în fir subţire, iar la final făina, în ploaie.
Pui jumătate din compoziţie într-o tavă cu hârtie de copt, în timp ce pe restul îl amesteci cu cacaua şi îl torni în tavă peste aluatul alb.
Presari din loc în loc cireşe şj dai tava la cuptor până trece testul scobitorii. Scoţi şi laşi la răcit. Prepari budinca de vanilie cu laptele, conform instrucţiunilor de pe ambalaj.
Baţi untul cu zahărul şi-l încorporezi în budinca de vanilie şi o torni peste prăjitură. Rupi ciocolata bucăţele şi o topeşti cu untul.
La final, adaugi esenţa de rom şi torni glazura peste prajitura.
Prajitura cu cirese, ciocolata si budinca de vanilie
Pofta buna!