Prăjitură cu cireşe si coniac

Printeaza

Prăjitură cu cireşe si coniac

Ingrediente blat:Prăjitură cu cireşe si coniac

  • 6 ouă
  • 160g zahăr
  • 150g făină
  • 50ml coniac

 

Ingrediente crema: 400g unt ,400g zahăr praf ,2 linguri zahăr vanilat,800g cireşe

 

Mod de preparare:

Se bat albuşurile spumă cu zahărul adăugat treptat. Se adaugă, pe rând, gălbenuşurile şi faina. Se unge cu unt o formă de chec şi se toarnă compoziţia obţinută.

Se coace la foc potrivit în cuptorul încălzit dinainte. Se lasă să se răcească şi apoi se laie în două, obţinându-se două foi.

Se prepară crema astfel: se freacă untul cu zahărul şi cu vanilia până se obţine o compoziţie spumoasă.

Se adaugă 1 lingură coniac şi se amestecă bine din nou. Se ţine crema la rece 10 minute.

Se aşază prima foaie pe o tavă sau pe un platou, se stropeşte cu coniac. Se întinde deasupra ej un strat uniform de cremă.

In această cremă se aşază cireşele întregi, spălate şi fără sâmburi. Peste cireşe se toarnă un strat de cremă şi apoi se pune a doua foaie deblat.

Se îmbracă întreaga prăjitură cu crema care a rămas şi se ornează cu cireşe.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.