Prajitura cu cirese si fistic

Printeaza

Prajitura cu cirese si fistic din: unt, faina, praf de copt, oua, zahar, lapte, fistic, cirese.

Ingrediente:

  • 250 g unt, moale
  • 15 g făină
  • 10 g praf de copt
  • 250 g zahăr pudră
  • 4 ouă medii
  • 2 linguri cu lapte
  • 100 g fistic, tăiat mărunt
  • 350 g cireşe, fără sâmburi şi tăiate în jumătate
  • 10 cuburi de zahăr, zdrobite

 

Mod de preparare:

Preîncălzeşte cuptorul la 190°C. Intr-un castron pune untul, făina, zahărul, ouăle şi laptele şi amestecă-le până obţii o compoziţie moale.

Adaugă 3/4 din cantitatea de fistic şi cireşe, amestecă şi întinde compoziţia în tavă.

Nivelează suprafaţa. împrăştie cireşele şi fisticul rămase, apoi cuburile de zahăr zdrobite. Presează-le uşor în compoziţie.

Coace prăjitura în centrul cuptorului, timp de 35-45 de minute, până când a crescut, este aurie şi fermă la atingere.

Scoate tava din cuptor şi lasă prăjitura să se răcească.

Tai-o în 15 pătrate şi serveşte-le călduţe sau la temperatura camerei.

 

Prajitura cu cirese si fistic

Prajitura_cu_cirese_si_fistic

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.