Prajitura cu cirese si mascarpone
PrinteazaPrajitura cu cirese si mascarpone din: faina, unt, gris, zahar, oua, cirese, ciocolata, mascarpone.
- 250 g făină
- 125 g griş
- 375 g unt
- 375 g zahăr tos
- 6 ouă
- 3 linguriţe zahăr vanilat
- 600 g cireşe (fără sâmburi)
- 300 g ciocolată albă
- 230 g mascarpone
Mod de preparare:
Se freacă zahărul cu untul până devine spumă, se adaugă ouăle, pe rând, zahărul vanilat şi se amestecă până se omogenizează. Se pune făina în ploaie, amestecând continuu, la fel şi grişul, se lasă să se odihnească puţin, timp în care se trec cireşele prin făină.
Se adaugă jumătate din cireşe şi 150 g din ciocolata albă tăiată în bucăţi. Se amestecă şi se toarnă în tava tapetată cu hârtie de copt, se pune deasupra restul de cireşe şi ciocolată şi se dă la cuptorul încins, la foc potrivit, timp de 70 de minute.
Pentru glazură, se topesc 150 g ciocolată albă pe baie de aburi, se adaugă mascarpone şi se amestecă uşor, să nu se taie. Când prăjitura s-a răcit, se toarnă deasupra glazura şi se decorează cu cireşe glasate.
Prăjitura se poate face şi cu alte fructe, după preferinţă.
Pofta buna!