Prajitura cu cirese si piscoturi
PrinteazaPrajitura cu cirese si piscoturi din: faina, unt, zahar, cacao, praf de copt, galbenusri, lapte, cirese, piscoturi, rom, budinca de vanilie, ciocolata de menaj.
pentru foi:
- 300 g faina
- cate 50 g unt si zahar
- 10 g cacao
- 1/2 plic praf de copt
- 2 galbenusuri
- 100 ml lapte
pentru umplutura:
- 200 g cirese
- 100 g piscoturi pentru sampanie
- 2 linguri rom
- pentru crema:
- 200 g zahar
- 200 g unt
- 2 plicuri budinca de vanilie
- 800 ml lapte
pentru glazura:
- 20 g unt topit
- 100 g ciocolata de menaj
Mod de preparare:
Mixezi ingredientele pen-tru foi si omogenizezi aluatul. Il imparti in 2 si le intinzi pe planseta presarata cu faina, sub forma unor foi cu dimensiunea tavii (25×35 cm). Coci foile cate 15 minute la foe mediu, pe dosul tavii presarat cu faina.
Amesteci budinca si zaharul cu 200 ml lapte rece. Fierbi restul de lapte si torni amestecul cu budin-ca. Mixezi pana seingroasa. Dupa ce s-a racit budinca, o incorporezi treptat in untul moale, frecat spuma.
Scoti samburii cireselor si stropesti fructele cu rom. Dupa 10 minute, le scurgi. Pui o foaie in tava, o ungi cu un strat fin de crema, asezi din loc in loc piscoturi rupte in bucati, presari uniform ciresele si acoperi cu restul de crema, apoi cu foaia ramasa.
Topesti la bain-marie ciocolata si untul. Glazurezi prajitura si o pastrezi in frigider 5-6 ore.
Prajitura cu cirese si piscoturi
Pofta buna!