Prăjitură cu cireşe
PrinteazaPrăjitură cu cireşe din: cirese, oua, zahar, frisca, faina, margarina, oua.
- 300 g cireşe
- 4 ouă
- 2/3 cană cu zahăr
- 2 pliculeţe cu zahăr vanilat
- 200 ml frişca lichidă
- 6 linguri cu făina
Pentru aluat:
- 300 g făină
- 100 g zahăr pudră
- 150 g margarina
- 2 oua
Preparare:
Freacă margarina cu zahărul. Adaugă ouăle şi făina. Lasă aluatul la rece.
Intinde o foaie într-o formă unsă şi tapetată. Freacă gălbenuşurile cu zahărul. Adaugă frişca şi albuşurile bătute.
Toarnă o parte din compoziţie în tavă. Pune cireşele şi acoperă cu restul de compoziţie. Coace cam 40 de minute.
Prăjitură cu cireşe
Pofta buna!
Uite cum fac eu simplu si rapid o prajitura cu cirese.
Ingrediente:
2 oua
150g zahar
1plic zahar vanilat
125ml ulei
1 pahar iaurt 125g, simplu
300g faina+praf de copt
tava 28x28cm pregatita cu hartie de copt
1 borcan compot cirese
Mod de preparare
Se amesteca cu mixerul ouale intregi, iaurtul, uleiul, zaharul si zaharul vanilat in aceasta ordine, apoi si faina+praful de copt cernute impreuna. Obtinem un aluat cremos si omogen.
Se toarna aluatul in tava pregatita cu hartie de copt si se aseaza fructele peste aluat.
Se coace 35 min la foc potrivit 185 grade, se pudreaza apoi cu zahar si se taie cand s-a mai racit.