Prăjitură cu coacăze, bezea si alune de pădure
PrinteazaO reteta de prajitura cu coacaze, bezea si alune de padure din: unt, faina, zahar, galbenus, sare, coacaze rosii, zahar pudra, alune si albusuri.
- 130g unt
- 250 g făină
- 50 g zahăr
- 1 gălbenuş
- sare
umplutură şi bezea:
- 1 kg coacăze roşii
- 200 g zahăr pudră
- 140 g alune măcinate
- 4 albuşuri
Mod de preparare:
Se taie untul cuburi şi se frământă rapid un aluat, cu făină, zahăr, gălbenuş şi 1 praf de sare. Se modelează o bilă de aluat şi se înfăşoară în folie transparentă; se dă la frigider cca 30 min.
Se desprind bobiţele de coacăze de pe vrej cu o furculiţă şi se amestecă împreună cu 60 g zahăr pudră şi 100 g alune de pădure. Se bate albuşul cu 140 g zahăr pudră; 2/3 din bezea se înglobează în compoziţia de fructe. Se încinge cuptorul la 200 °C. Pe planşeta tapetată cu făină se întinde o foaie de aluat rotundă (0, 28 cm) şi se aşază într-o formă de tartă (0, 26 cm), presând bine marginile.
Se presară 40 g alune şi se acoperă cu compoziţia de fructe; se aşază deasupra restul de bezea. Se coace la cuptor timp de cca 40 min. Se scoate şi se lasă să se răcească pe un grătar de prăjituri. Se ornează cu ciorchini de coacăze.
Prăjitură cu coacăze, bezea si alune de pădure
Pofta buna!