Prăjitură cu coacăze, bezea si alune de pădure

Printeaza

O reteta de prajitura cu coacaze, bezea si alune de padure din: unt, faina, zahar, galbenus, sare, coacaze rosii, zahar pudra, alune si albusuri.

Ingrediente:Prăjitură cu coacăze, bezea si alune de pădure

  • 130g unt
  • 250 g făină
  • 50 g zahăr
  • 1 gălbenuş
  • sare

umplutură şi bezea:

  • 1 kg coacăze roşii
  • 200 g zahăr pudră
  • 140 g alune măcinate
  • 4 albuşuri

 

Mod de preparare:

Se taie untul cuburi şi se frămân­tă rapid un aluat, cu făină, zahăr, gălbenuş şi 1 praf de sare. Se mo­delează o bilă de aluat şi se înfă­şoară în folie transparentă; se dă la frigider cca 30 min.

Se desprind bobiţele de coacă­ze de pe vrej cu o furculiţă şi se amestecă împreună cu 60 g zahăr pudră şi 100 g alune de pădure. Se bate albuşul cu 140 g zahăr pudră; 2/3 din bezea se înglobea­ză în compoziţia de fructe. Se încinge cuptorul la 200 °C. Pe planşeta tapetată cu făină se întinde o foaie de aluat rotundă (0, 28 cm) şi se aşază într-o formă de tartă (0, 26 cm), presând bine marginile.

Se presară 40 g alune şi se acoperă cu compoziţia de fruc­te; se aşază deasupra restul de bezea. Se coace la cuptor timp de cca 40 min. Se scoate şi se lasă să se răcească pe un grătar de prăjituri. Se ornează cu ciorchini de coacăze.

Prăjitură cu coacăze, bezea si alune de pădure

Prăjitură cu coacăze, bezea si alune de pădure

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.