Prăjitură cu coacăze si cafea
PrinteazaO reteta dulce de prajitura cu coacaze si cafea din: oua, ciocolata alba de menaj, unt, zahar, zahar vanilat, faina, miez de cocos, bocarbonat, cafea, cacao, frunze de menta, coacaze si zahar praf.
- 10 oua
- 300 g ciocolata alba de menaj
- 300 g unt
- 250 g zahar
- 50 g zahar vanilat
- 350 faina
- 100 miez ras de cocos
- 1 lingurita bicarbonat
crema:
- 8 oua
- 600 g zahar
- 499 g unt
- 3 linguri cafea instant
- 3 linguri cacao
ornare:
- coacaze
- frunze de menta
- zahar praf
Mod de preparare:
Frecaţi untul cu jumătate din zahăr şi cu zahărul vanilat, până obţineţi o compoziţie cremoasă. Adăugaţi pe rând 6 gălbenuşuri şi 4 ouă întregi, amestecând bine după fiecare. Topiţi ciocolata şi amestecaţi-o în compoziţie cât este călduţă.
Adăugaţi albuşurile bătute spumă cu restul de zahăr, bicarbonatul şi miezul de cocos. Amestecaţi ingredientele prin răsturnare, apoi turnaţi compoziţia într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină. Coaceti blatul la foc potrivit si când este copt, scoateti-l si lăsati-l la răcit. Tăiati-I în 3 foi.
Pentru cremă, bateţi ouăle cu zahărul la bain-marie până când începe să se îngroaşe şi devine omogenă, fluidă. Lăsaţi-o apoi la răcit. Frecaţi untul cu o lingură de lemn pentru a scoate zerul şi apa, Adăugaţi untul în cremă, apoi puneţi cacaoa şi nes-ul. Omogenizaţi.
Opriţi 6 linguri de cremă separat. Sfărâmaţi o foaie de blat şi amestecaţi-o în crema mai multă. Puneţi crema peste o foaie de blat aşezată pe un platou, deasupra aşezaţi un strat compact de coacăze şi peste acestea puneţi altă foaie de blat.
Ungeţi prăjitura deasupra cu crema păstrată şi ornaţi cu coacăze, frunze de mentă, zahăr praf. Puteţi desena deasupra prăjiturii pătrate, pe unele le faceţi albe cu zahăr praf, altele rămân negre. Pe această tablă puneţi apoi coacăze pe pătratele albe şi frunze de mentă pe cele negre.
Prăjitură cu coacăze si cafea
Poftă bună!